Articole

ISTORIA CALCULATOARELOR 

"Cine a inventat calculatorul?" nu este o întrebare simpla. Răspunsul real este faptul că multi inventatori au contribuit la inventarea computerului si ca el este de fapt o masinarie complexa formata din multe părţi, fiecare din ele putand fi considerata o invenţie separata.

Abacul a fost primul ajutor pentru calcule matematice. Un abac poate ajuta la operatiuni de adunare si scăderea (înmulţirea şi împărţirea sunt mai lente). Abacul este adesea atribuită greşit Chinei. De fapt, cel mai vechi abac a fost folosit în 300 î.Hr. de către babilonieni. Abac este folosit si astăzi, în principal în Orientul Îndepărtat. A modern abacus consists of rings that slide over rods, but the older one pictured below dates from the time when pebbles were used for counting (the word "calculus" comes from the Latin word for pebble). Un abac modern constă din inele, care aluneca peste tije, dar cel mai vechi dateaza din momentul în care pietricelele au fost folosite pentru numărare (cuvântul "calcul" vine de la cuvântul latin pietriş).

Leonardo da Vinci (1452-1519) a realizat schitele unei masini de calcul dar se pare că aceasta nu a fost construita niciodată.

reparatii pc

În 1801 francezul Joseph Marie Jacquard a inventat un mecanism similar războiului de ţesut care putea citi cartele perforate, avand împreună într-un şir lung de frânghii.

1822 de matematicianul englez Charles Babbage a fost propune un mecanism cu abur de marimea unei camere, pe care el o numea Motorul Diferenţial. Această maşină ar trebui să poată calcula tabele de numere, cum ar fi tabele logaritmul. El a obţinut finanţare pentru acest proiect datorită importanţei tabelelor numerice în navigaţia oceanica. In acel interval de timp guvernul britanic a publicat un set de şapte volume cu tabele de navigaţie, care a venit cu un volum de corecţii, care a arătat că setul a avut peste 1000 de erori numerice. Aparatul nu a fost niciodată terminat.

Următoarea descoperire a avut loc în America. Constituţia SUA prevedea că un recensământ trebuie sa aiba loc la fiecare 10 ani, în scopul de a determina reprezentarea statelor în Congres. În timp ce primului recensământ din 1790 a avut loc in numai 9 luni, prin 1880, populatia SUA a crescut atât de mult încât recensamantul a durat 7.5 ani. Biroul de Recensământ a oferit un premiu inventatorului unui dispozitiv care va ajuta recensamantul din 1890 şi acest premiu a fost câştigat de Herman Hollerith, care au propus şi apoi a adoptat cu succes cartele perforate ale lui Jacquard, în scopul de calcul.Hollerith a construit o companie, Tabulating Machine Company, care, după cateva preluari, a devenit în cele din urmă International Business Machines, cunoscut azi ca IBM. IBM a crescut rapid şi cartele perforate au devenit omniprezente.

 

11.3.2015 SMICRO C7X99-OCE 

 

 Cunoscuta pe piata serverelor, Supermicro a revenit cu o placa de baza pentru overclocking. Compania Supermicro  a furnizat pana de curand placi de baza pentru calculatoare din gama business. Placa de baza C7X99-OCE detine 4 sloturi SLi . Placa de baza detine de asemenea sloturi pce-express 3.0 , 4 sloturi de memorie  si un design futurist. placa de baza are un chip Intel x99. Daca sunteti un gamer pretentios si doriti un calculator puternic va recomand aceasta placa de baza avand in vedere caracteristicile si puterea de overcloking pe care o poate da procesorului. De retinut ca pentru a putea folosi placa de baza la adevarata ei putere se recomanda un procesor deblocat si un cooler pe masura pantru a putea modifica frecventa procesorului pentru un calculator de gaming puternic.

 

REVIEW PENTRU DISPOZITIV DE STOCARE SSD INTEL 750 
STOCARE LA VITEZA AMETITOARE.

 

Interfata de conectare a SSD-ului foloseste un slot PCIe x4 insa pentru a boota de pe dispozitiv aveti nevoie de o placa de baza cu un BIOS care sa suporte NVMe. Bios pe care nu o sa-l gasiti pe placile mai vechi. Deocamdata nu poate fi folosit pe interfata NVme in Raid deoarece Intel RST nu suporta acest lucru.In windows 8.1 viteza de citire a ajuns la 1.3 GBps si 0.9 GBps la scriere. Ca si concluzie va recomandam acest dispozitiv de stocare numai pentru calculatoare foarte performante. Pentru calculatoarele obisnuite un dispozitiv ca Kingston’s HyperX ar fi solutia pentru imbunatatire performantei.

 

RESETAREA PAROLEI / WINDOWS

 

Am sa va arat cum veti reseta parola contului de utilizator pentru windows 7,8,10 , in caz ca ati uitat-o .Trebuie sa aveti un stick sau dvd cu kitul de windows si sa l bootati ca in cazul instalarii windousului .Dupa ce setup-ul windousului se incarca apasati shift +f10 pentru a intra in modul command prompt.Aici trebuie sa localizam partitia unde este instalat windousul tastand "c:" sau "d:" dupa fiecare comanda “dir” pana gasim  partitia unde se afla directorul windows ..ceeea ce ne indica prezenta fisierelor windousului pe acea partitie.Dupa ce gasiti partitia trebuie sa tastati "cd x:windowssystem32" unde x reprezinta partitia in care se afla windousul , altfel va trebui sa schimbi prima litera din comanda cu litera partitiei tale.Dupa care redenumiti utilman.exe  utilizand comanda “ren utilman.exe utilman1.exe” inlocuiti cu cmd.exe prin comanda “copy cmd.exe utilman.exe”. Reporniti calculatorul normal in windows.In faza de logon a observam in partea stanga o iconita ce ne duce acum in comman promt iar in momentul acesta inainte de log on avem drepturi de administrator.Deschidem command prompt dupa care identificam utilizatorii tastand “net user”.Pentru a schimba parola tastati comanda “net user numeutilizator parola” unde numeutilizator este utilizatorul gasit prin comanda "net user"si parola este parola aleasa de tine.